Varg tog Jack Russell på gårdsplan

Järbo (JJ) I morse tog en varg en Jack Russell bara ett par meter utanför ytterdörren när hunden släpptes ut för att kissa.

Attacken inträffade vid sextiden i morse. Kvinnan i hemmet släppte ut den 1,5-åriga Jack Russellhannen Max för att göra i från sig. Hunden hann inte mycket mer än ner för farstutrappen innan en varg dök upp och angrep hunden.

Vargen bet hunden rätt över ryggen och sprang därefter i väg med den i munnen.

– Hunden skrek, och jag skrek efter hunden. Jag sprang efter nedför backen en bit men insåg att jag inte skulle hinna ikapp, säger kvinnan till Arbetarbladet.

Länsstyrelsen är informerad om händelsen och hundens ägare kommer nu ansöka om skyddsjakt. Ingen av dem tror att hunden är i livet men de ändå varit ute och letat efter den.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser