Varg tog Jack Russell på gårdsplan

Järbo (JJ) I morse tog en varg en Jack Russell bara ett par meter utanför ytterdörren när hunden släpptes ut för att kissa.

Attacken inträffade vid sextiden i morse. Kvinnan i hemmet släppte ut den 1,5-åriga Jack Russellhannen Max för att göra i från sig. Hunden hann inte mycket mer än ner för farstutrappen innan en varg dök upp och angrep hunden.

Vargen bet hunden rätt över ryggen och sprang därefter i väg med den i munnen.

– Hunden skrek, och jag skrek efter hunden. Jag sprang efter nedför backen en bit men insåg att jag inte skulle hinna ikapp, säger kvinnan till Arbetarbladet.

Länsstyrelsen är informerad om händelsen och hundens ägare kommer nu ansöka om skyddsjakt. Ingen av dem tror att hunden är i livet men de ändå varit ute och letat efter den.

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser