Varg tog flera får i Östergötland

Vikbolandet (JJ) Fem får har hittats döda i Vikbolandet, drygt två mil öster om Söderköping, rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland.

Enligt Lasse Larsson, besiktningsman för rovdjursrivna tamdjur på länsstyrelsen i Östergötland, tyder det mesta på att det är en varg.
 
Förutom de fem redan döda fåren fick ytterligare tre får avlivas på grund av deras skador.

Vargangreppet är det tredje på kort tid längs E22 och Lasse Larsson tror att det rör sig om samma varg. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser