Varg tog får på Koberg

Lagmansred (JJ) Ett får är bekräftat vargdödat på en gård som arrenderas ut på godset Kobergs marker i Västra Götalands län.

Angreppet skedde i en hage på en mindre gård som hyrs ut av godset. Kvinnan som har tre får i hage upptäckte den döda tackan i lördags och Bertil Andersson, besiktningsman på Länsstyrelsen har konstaterat att det rör sig om ett vargangrepp.

– Vi har haft en del rapporter om varg i området under hela hösten. Senast för ett par dagar sedan dödades får av varg i Boråstrakten. Även här på Koberg har vargen varit förr. Jag har besiktat ett gäng dödad dovhjortar men inte några det senaste året, säger han.

Gården där attacken skedde ligger cirka en kilometer norr om riksväg 42 i höjd med Lagmansred kyrka.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser