Varg tog får på Koberg

Lagmansred (JJ) Ett får är bekräftat vargdödat på en gård som arrenderas ut på godset Kobergs marker i Västra Götalands län.

Angreppet skedde i en hage på en mindre gård som hyrs ut av godset. Kvinnan som har tre får i hage upptäckte den döda tackan i lördags och Bertil Andersson, besiktningsman på Länsstyrelsen har konstaterat att det rör sig om ett vargangrepp.

– Vi har haft en del rapporter om varg i området under hela hösten. Senast för ett par dagar sedan dödades får av varg i Boråstrakten. Även här på Koberg har vargen varit förr. Jag har besiktat ett gäng dödad dovhjortar men inte några det senaste året, säger han.

Gården där attacken skedde ligger cirka en kilometer norr om riksväg 42 i höjd med Lagmansred kyrka.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser