Varg tog beagle på Kynnefjäll

Kungsbacka (JJ) En beagle dödades av varg på Suttene-Dalen, Kynnefjäll i torsdags. Ägaren, hemmahörande i Göteborg hittade inte hunden förrän på fredagsmorgonen.

Jägaren hade löst ett korttidsjaktkort på Munkedal-Lysekils arrendemark Suttene-Dalen,  Munkedals kommun i Bohuslän. Kent Hed som är ordförande för kretsen berättar att man vet att det emellanåt rör sig varg i området och att därför alla jägare som löser dagskort på marken upplyses om risken.

– Det är mycket tråkigt att sådant här händer, säger han.

Enligt Kent Hed hade det innan incidenten varit relativt tyst om vargobservationer på Kynnefjäll men nu har flera om än obekräftade obsar strömmat in.

– Jag pratade med besiktningsman Jimmy Carlsson i samband med attacken och det kan röra sig om en föryngring i här men det vet man inte säkert än.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser