Varg tog beagle på Kynnefjäll

Kungsbacka (JJ) En beagle dödades av varg på Suttene-Dalen, Kynnefjäll i torsdags. Ägaren, hemmahörande i Göteborg hittade inte hunden förrän på fredagsmorgonen.

Jägaren hade löst ett korttidsjaktkort på Munkedal-Lysekils arrendemark Suttene-Dalen,  Munkedals kommun i Bohuslän. Kent Hed som är ordförande för kretsen berättar att man vet att det emellanåt rör sig varg i området och att därför alla jägare som löser dagskort på marken upplyses om risken.

– Det är mycket tråkigt att sådant här händer, säger han.

Enligt Kent Hed hade det innan incidenten varit relativt tyst om vargobservationer på Kynnefjäll men nu har flera om än obekräftade obsar strömmat in.

– Jag pratade med besiktningsman Jimmy Carlsson i samband med attacken och det kan röra sig om en föryngring i här men det vet man inte säkert än.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser