Varg stoppar älgjakt för hundratals jägare

Örebro (JJ) Vargarna i Hasselforsreviret har varit så framgångsrika att älgjägarna tvingas lägga studsaren på hyllan till hösten.

Ett hundratal jägare i Skagerhults älgskötselområde har beslutat att ställa in älgjakten till hösten. Vinterstammen på älg är så låg att vargarna börjat reglera älgstammen. Älgskötselområdets ordförande Gusav Beck-Friis tror att älgstammen ska ha växt sig starkare till nästa säsong och att man då ska kunna återuppta älgjakten.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser