Varg-Stig fick fotboja

Varg-Stig, Stig Engdal, Ed, som i förra veckan påbörjade ett fängelsestraff för att han skjutit en varg utanför sitt fårhägn har nu fått komma hem, försedd med fotboja.

– Det känns bättre så här. Framför allt för min hustru som mått väldigt dåligt på grund av ofredanden som vi råkat ut för den senaste tiden, säger Stig Engdahl, till Göteborgs-Posten.
Det blev inte fullt en vecka i fängelelse för Stig. Direkt han kom innanför murarna vid Östragård i Vänersborg ansökte han om fotboja, vilket också beviljades.
Med boja på foten får han de fyra månader som återstår av hans straff röra sig bortom sina egna domäner fyra timmar och dagen på vardagar, då han arbetar på grannens gård, samt två timmar per dag under helgen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser