Varg sprang framför tåg

Koler (JJ) Förbluffade marknadsbesökare i Koler kunde på lördag morgon se hur en varg kom springande i full fart på järnvägen - med tåget hack i häl.

Kön ringlade lång vid järnvägsbommarna vid tiotiden på lördag morgon när årets höstmarknad skulle öppna. Bilisterna hade börjat undra varför bommarna låg nere så länge när en stor varg kom springande i full galopp bara några få meter från bilkön. Tåget, som lyckats sakta ner farten för att skona vargen, körde i sakta mak bakom det stressade djuret.
Kolerbon Lars Sjölund var ett av många vittnen som satt i bilkön vid bommarna.
– Vargen sprang i full fart cirka 50 meter framför tåget och den var riktigt trött för tungan hängde som en slips. Det var en speciell upplevelse, säger han till Piteå Tidningen.

3 kommentarer

  • omskolning
    synd man inte var tågchaufför,då hade jag inte sänkt farten.

  • :)
    Precis, förmodligen hade du svimmat av rädsla och ramlat på fartreglaget…

  • Köra försiktigt!
    Dom kan komma framför min pick up,alltså vargen…Ska göra allt jag kan för att …..på den.

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser