Varg spårlöst försvunnen

Den varg som rivit renar inom Handölsdalens sameby har försvunnit, kvar finns bara ett okänt antal dödade renar.

– Vi har inte sett några spår på över en vecka nu, säger Martin Eriksson som övervakar renarna som går i trakterna kring Herrö och Lillhärdal.
– Men nästan varje dag hittar vi någon ren som rivits av vargen innan den gav sig av, berättar Martin Eriksson.
Handölsdalens sameby har tidigare sagt att man tänkt söka skyddsjakt på vargen, men Naturvårdsverket har inte fått in någon ansökan.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser