Varg skjuten vid hundattack

Idre (JJ) En varg sköts på onsdagen när den attackerade en hund i Idre i norra Dalarna.

Dalarnas tidningar berättar att jägaren var ute på förmiddagen när hans hund plötsligt attackerades av varg.

Han sköt vargen som dog på platsen.

– Hunden verkar ha klarat sig i livet. Det fanns skador på hunden men den är på väg till veterinär nu. Men den har överlevt i alla fall, säger Björn Forsberg på länsstyrelsens naturvårdsenhet till Dalarnas Tidningar.

– Vi har haft problem med tre vargar som rört sig nordväst om Idre, uppemot Flötningen och Storbo.  Där var det en incident mellan jakthund och varg under septemberjakten, berättar en jägare i Idre som Jaktjournalen talat med.

Det är en tredje vargattacken mot jakthund den här veckan i Dalarna. I måndags blev en jämthundshane svårt biten söder om Mockfjärd och på tisdagen sköts en varg i samband med en attack på en jakthund i Vika utanför Falun.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser