Varg skjuten vid hundattack

Idre (JJ) En varg sköts på onsdagen när den attackerade en hund i Idre i norra Dalarna.

Dalarnas tidningar berättar att jägaren var ute på förmiddagen när hans hund plötsligt attackerades av varg.

Han sköt vargen som dog på platsen.

– Hunden verkar ha klarat sig i livet. Det fanns skador på hunden men den är på väg till veterinär nu. Men den har överlevt i alla fall, säger Björn Forsberg på länsstyrelsens naturvårdsenhet till Dalarnas Tidningar.

– Vi har haft problem med tre vargar som rört sig nordväst om Idre, uppemot Flötningen och Storbo.  Där var det en incident mellan jakthund och varg under septemberjakten, berättar en jägare i Idre som Jaktjournalen talat med.

Det är en tredje vargattacken mot jakthund den här veckan i Dalarna. I måndags blev en jämthundshane svårt biten söder om Mockfjärd och på tisdagen sköts en varg i samband med en attack på en jakthund i Vika utanför Falun.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser