Varg skjuten vid hundattack

Idre (JJ) En varg sköts på onsdagen när den attackerade en hund i Idre i norra Dalarna.

Dalarnas tidningar berättar att jägaren var ute på förmiddagen när hans hund plötsligt attackerades av varg.

Han sköt vargen som dog på platsen.

– Hunden verkar ha klarat sig i livet. Det fanns skador på hunden men den är på väg till veterinär nu. Men den har överlevt i alla fall, säger Björn Forsberg på länsstyrelsens naturvårdsenhet till Dalarnas Tidningar.

– Vi har haft problem med tre vargar som rört sig nordväst om Idre, uppemot Flötningen och Storbo.  Där var det en incident mellan jakthund och varg under septemberjakten, berättar en jägare i Idre som Jaktjournalen talat med.

Det är en tredje vargattacken mot jakthund den här veckan i Dalarna. I måndags blev en jämthundshane svårt biten söder om Mockfjärd och på tisdagen sköts en varg i samband med en attack på en jakthund i Vika utanför Falun.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

AKTUELLT

Rättegången i jakthärvan fortsätter

Luleå (JJ) Rättegången mot de fem norrbottningarna i jakthärvan fortsätter. Åklagaren har pressat de misstänkta hårt, men möts av tystnad från de tilltalade. I dag har Polisens IT-forensiker vittnat.

Absurd hantering av grågåsförvaltningen

Kungsbacka (JJ) I Luleå skärgård ligger tusentals grågäss men jägarna får inte fälla en enda. Däremot kan mellansvenska och sydsvenska jägare ta plats i gömslena när fåglarna drar söder ut. Grågåspopulationen och skadorna efter dem ökar, men jakttidsregleringen hänger inte med.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser