Varg skjuten vid attack på älghund

Ramvik (JJ) En varg som attackerade en älghund sköts på lördagsmorgonen utanför Ramvik i Västernorrland.

Enligt obekräftade uppgifter har vargen skjutits i trakterna av Viksjö. Karta: Google Maps

Händelsen inträffade cirka 15 kilometer väster om Ramvik, vilket SVT Västernorrland var först med att rapportera.

– Det ska ha skett under pågående älgjakt. En jägare sköt vargen för att rädda hunden, berättar Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen i Västernorrland.

Lokala medier uppger att hunden klarade sig oskadd.

En polispatrull är på platsen just nu och kartlägger händelseförloppet.

Vargen kommer att skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt för analys.

En varg uppehöll sig i vintras i trakterna av Laxsjön, fågelvägen cirka 30-40 kilometer från Ramvik.

Länsstyrelsen utfärdade skyddsjakt eftersom vargen störde renskötseln. Vargen hittades dock aldrig av skyddsjägarna.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser