Varg skjuten i Västra Götaland

För en kort stund sedan sköts den första vargen i Västra Götaland. Vargen fälldes i Högsäter.

Just nu är JJ:s Per Jonson på väg till skottplatsen, bilder kommer senare.

Den här vargen fälldes av en passkytt som fick syn på vargen på långt avstånd. Vid upprepade tillfällen gick vargen ut på en sjö och hämtade mat. Om det ligger ett slaget djur där är just nu oklart.

Jägaren lyckades smyga på vargen och fälla den ute på sjön.

Nu misstänker man att fler vargar uppehåller sig i området och jägarna försöker nu hinna göra en ny utsättning för att om möjligt fälla ännu en varg.

Just nu återstår två vargar i Västra Götaland.

11 kommentarer

 • Jaktens själ
  Tack alla ni som gjort denna hjälteinsats idag! ! Ni har gett mig och många andra tron och hoppet på att återigen få känna den livskvalitet som vi varit berövade på i decennier.
  Nu finns hoppet,längtan att få höra ett klingande stövardrev i vargland och få möta vitharen i grindhålet,kanske släppa förbi den få uppleva jaktens själ en känsla som vi nog aldrig kan begära att en vargkramare kommer att vilja förstå, tyvärr !

 • Lennart
  Släppa förbi den? Haha…

  Det du säger är att den ”livskvalitet”/fritidintresse du eftersträvar är på bekostnad av en annan arts existens! =Utrota skiten så JAG kan få jaga/leka i utsträckning som passar MIG!

 • Börjar undra
  Hur fasiken kan ni fälla beröm över jägare som skjuter en varg…Måste vara nåt fel på er!!!!! Skäms!!!!!!!!!

 • SORGLIGT !!!!!!
  Vargjakten är det största sorgkapitel i svensk naturvård !!!!!!!!!!!!!!

 • Åke
  Nej, jag är inte en sådan. Och det fick jag lära mig ungefär samtidigt som att använda stor bokstav i namn.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser