Varg skjuten i nödvärn i Dalarna

Garpenberg (JJ) Tidigare idag fällde en djurägaren en varghane enligt paragraf 28 då den och ytterligare en varg attackerade tamboskap norr om Garpenberg i Dalarna.

En djurägare upptäckte på förmiddagen två vargar inne i hagen bland sina kor. Han sprang ut och sköt först ett varningsskott utan att vargarna brydde sig om detta.

Djurägaren fällde då den ena vargen som visade sig vara en hanvarg.

– Besiktningsmännen har just varit på platsen och enligt deras telefonrapport är det inga konstigheter med det inträffade. Det går under paragraf 28 och ärendet stängs.

– Vi har också en öppen skyddsjaktsanmälan på just dessa två vargar, vi kommer att fatta beslut om eventuell skyddsjakt senare i veckan, uppger Fredrik Dalerum, rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Dalarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser