Varg skjuten i Gräsmark

Gräsmark (JJ) Åklagare har inlett en förundersökning om grovt jaktbrott efter att en varg skjutits under torsdagseftermiddagen i Höjden i Gräsmark.

Det var en person som såg vargen och tyckte att den betedde sig onormalt och verkade sjuk. Efter att ytterligare en person kommit till platsen och efter att ha konsulterat länsstyrelsen så avlivade de vargen.

Polisen har omhändertagit djurkroppen och den kommer att skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för obduktion.

I nuläget vill inte polisen lämna ut några närmare uppgifter om på vilket sätt vargen skulle ha betett sig onormalt eller om personen som först såg vargen är jägare, rapporterar P4 Värmland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser