Varg skjuten i Gräsmark

Gräsmark (JJ) Åklagare har inlett en förundersökning om grovt jaktbrott efter att en varg skjutits under torsdagseftermiddagen i Höjden i Gräsmark.

Det var en person som såg vargen och tyckte att den betedde sig onormalt och verkade sjuk. Efter att ytterligare en person kommit till platsen och efter att ha konsulterat länsstyrelsen så avlivade de vargen.

Polisen har omhändertagit djurkroppen och den kommer att skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för obduktion.

I nuläget vill inte polisen lämna ut några närmare uppgifter om på vilket sätt vargen skulle ha betett sig onormalt eller om personen som först såg vargen är jägare, rapporterar P4 Värmland.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser