Varg skjuten i Gräsmark

Gräsmark (JJ) Åklagare har inlett en förundersökning om grovt jaktbrott efter att en varg skjutits under torsdagseftermiddagen i Höjden i Gräsmark.

Det var en person som såg vargen och tyckte att den betedde sig onormalt och verkade sjuk. Efter att ytterligare en person kommit till platsen och efter att ha konsulterat länsstyrelsen så avlivade de vargen.

Polisen har omhändertagit djurkroppen och den kommer att skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala för obduktion.

I nuläget vill inte polisen lämna ut några närmare uppgifter om på vilket sätt vargen skulle ha betett sig onormalt eller om personen som först såg vargen är jägare, rapporterar P4 Värmland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser