Varg sänktes med järntyngder

En sändarförsädd varg har hittats nedsänkt med järntyngder i en å. Vargen upptäcktes i förra veckan utanför Finska Nurmes.

Vargen var försedd med en sändare som enligt forskarna redan tidigare slutat fungera. Vargen döptes till Nikita av forskarna år 2004 då han förseddes med sändare. 
Nikita var tre år och hörde till en flock på tre vargar som rörde sig i området runt Nurmes. Enligt forskarna var Nikita den sjunde sändarförsedda vargen som dödats i Finland. Under årens lopp har totalt 85 vargar fått sändare. Idag har mindre än tio vargar fungerande sändare.
Någon misstänkt gärningsman finns inte för Nikitas död, fallet utreds som ett jaktbrott.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser