Varg sänktes med järntyngder

En sändarförsädd varg har hittats nedsänkt med järntyngder i en å. Vargen upptäcktes i förra veckan utanför Finska Nurmes.

Vargen var försedd med en sändare som enligt forskarna redan tidigare slutat fungera. Vargen döptes till Nikita av forskarna år 2004 då han förseddes med sändare. 
Nikita var tre år och hörde till en flock på tre vargar som rörde sig i området runt Nurmes. Enligt forskarna var Nikita den sjunde sändarförsedda vargen som dödats i Finland. Under årens lopp har totalt 85 vargar fått sändare. Idag har mindre än tio vargar fungerande sändare.
Någon misstänkt gärningsman finns inte för Nikitas död, fallet utreds som ett jaktbrott.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser