Varg rev sex får i Småland

Skillingaryd (JJ) Sex får dödades och skadat skadades när en varg slog till i Ålaryd utanför Skillingaryd.

– Det såg ut som det brukar göra när vargen har varit i farten, fåren är bitna i halsen, säger Bo Adolfsson, länsstyrelsens besiktningsman. Det är en enskild djurägare i Ålaryd utanför Skillingaryd i Jönköpings län som drabbats av attacken.

– Minst tre andra är skadade, och troligen måste ett av dem avlivas i dag, säger Bo Adolfsson. Nu rekommenderas andra djurägare i trakten att se över sina stängsel.

– Har man möjlighet att ta in fåren under natten, så är det bra, säger Bo Adolfsson, till Kvällsposten.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser