Varg rev sex får i Småland

Skillingaryd (JJ) Sex får dödades och skadat skadades när en varg slog till i Ålaryd utanför Skillingaryd.

– Det såg ut som det brukar göra när vargen har varit i farten, fåren är bitna i halsen, säger Bo Adolfsson, länsstyrelsens besiktningsman. Det är en enskild djurägare i Ålaryd utanför Skillingaryd i Jönköpings län som drabbats av attacken.

– Minst tre andra är skadade, och troligen måste ett av dem avlivas i dag, säger Bo Adolfsson. Nu rekommenderas andra djurägare i trakten att se över sina stängsel.

– Har man möjlighet att ta in fåren under natten, så är det bra, säger Bo Adolfsson, till Kvällsposten.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser