Varg rev rådjur på dagisområde!

Det är ingen tvekan. Det var varg som rev rådjur inne i Karlskoga den gångna helgen. Ett av rådjuren revs inne på ett dagisområde.

– För mig finns det inga tvivel om att det handlar om en varg.
Det säger kommunjägaren Jan Lund sedan han inspekterat spåren och lämningarna efter rådjuren på Carls Åbyvägen.

När Margaretha Eriksson och Edith Ahlin hittade ett rådjurskadaver utanför hyreshuset för andra dagen i rad tillkallade de Jan Lund. Han tillhör den grupp av jägare som får rycka ut i händelse av till exempel viltolyckor och han har dessutom stor kunskap om vargar, skriver NWT i sin nätupplaga.

För hans del är det ingen tvekan om att det är en varg som varit i farten.

– Den här vargen har varit framme tidigare. Bland annat på Västra Rävåsgatan, på Boforsområdet, i Tuggen och utåt flygfältet, säger han.

Den här gången slog vargen två rådjur, det första av dem under natten mot fredagen.

– Det tog han inne på dagisområdet, innanför staketet. Nästa natt åt han upp det rådjuret samt slog ett andra rådjur som han sedan drog i väg med över Carls Åbyvägen och in i en trädgård, säger han.

Att vargen gått så långt in bland bebyggelsen i jakten på föda förvånar honom egentligen inte eftersom det finns så mycket rådjur och hjortar i området.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser