Varg rev jakthund i Orsa

Orsa (JJ) 11-årige älghunden Björne dödades av varg endast ett par kilometer från bebyggelsen i Hansjö.

Mikael Andersson jagade älg med ett par kompisar i Bjusberget mellan Frykåsvägen och Backängsvägen upp mot Grönklitt. Gråhunden Björne hittade en ko med två kalvar. Den ena kalven sköts och hunden följde efter de andra djuren.
Jägarna körde bil och pejlade under två dagar utan att få den minsta kontakt. Till sist hittade man resterna av Björne, endast huvudet återstod efter vargarnas attack.
Flera jägare i Orsatrakten beslutade efter händelsen att återigen uppvakta politikerna för att visa på hur omöjligt det blivit att jaga i skogarna kring Orsa. Länsstyrelsen besiktningsman har varit på platsen där Björne blev dödad och konstaterat att det var varg som varit framme.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser