Varg rev fyra får i Högsäter

Högsäter (JJ) En varg rev natten till i dag fyra får på en gård en kilometer utanför samhället Högsäter i Dalsland. I närheten ligger Kroppefjällsreviret där troligen valpar fötts i år. Länsstyrelsens besiktningsman såg också varg när han körde till gården på morgonen.

Göte Johansson, besiktningsman på länsstyrelsen, besiktade de dödade fåren. Tre av dem hade vargen dödat under natten och ett var i så dåligt skicka att det fick avlivas.

Det fanns ett trettiotal får i hagen som hade elstängsel runt sig bortsett från en 200 meter lång sträcka som vette mot en bäck.

– Bäcken var ett tillräckligt hinder för att fåren inte skulle ta sig ut, men det är klart att den inte var ett hinder för vargen att ta sig in, säger Göte Johansson.

När Göte Johansson körde ner till gården på morgonen såg han en varg på ett gärde bara en kilometer norr om Högsäter.

– Vi vet att det finns ett par på Kroppefjäll och troligen har tiken valpat i år. Hannen är känd sedan tidigare och bär på ett sändarhalsband som inte längre fungerar. Jag såg tydligt att vargen jag körde förbi saknade halsband. Den var bara 30 meter från vägen, säger han.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser