Varg rev älg utanför Flen

FLEN(JJ). I går hittades en död älgko på en tomt som ligger intill ett fritidshus i Forssa utanför Flen. - De finns spår efter ytterligare två älgar, så det var en riktig jakt. Den här fick han slag på och drog omkull, säger rovdjursspårare Alf Lettersjö till Eskilstuna-Kuriren.

Det var i går förmiddag som spårare från länsstyrelsen gav sig ut för att kontrollera en vargobservation som gjordes nära Harpsund under tisdagen.
Lettersjö kunde snart se tecken på att en jakt skett på platsen och senare hittades alltså den döda älgkon.
Det här rapportera Eskilstuna-Kuriren.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser