Varg rev älg utanför Flen

FLEN(JJ). I går hittades en död älgko på en tomt som ligger intill ett fritidshus i Forssa utanför Flen. - De finns spår efter ytterligare två älgar, så det var en riktig jakt. Den här fick han slag på och drog omkull, säger rovdjursspårare Alf Lettersjö till Eskilstuna-Kuriren.

Det var i går förmiddag som spårare från länsstyrelsen gav sig ut för att kontrollera en vargobservation som gjordes nära Harpsund under tisdagen.
Lettersjö kunde snart se tecken på att en jakt skett på platsen och senare hittades alltså den döda älgkon.
Det här rapportera Eskilstuna-Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser