Varg passerade Öxnevalla och Älvsered

Under veckan har en varg rört sig mellan Öxnevalla och Älvsered. Länsstyrelsen rovdjursspårare är 100 procent säkra, dessutom såg familjen Hansen, Öxnevalla, vargen utanför sitt hus.

När 14-årige Henrik Hansen, Öxnevalla, tittade ut klockan 07.00 i onsdagsmorse kom en varg gående på vägen. Även mamma Marie och pappa Niels kunde under flera minuter följa vargen som till slut vek av ut på ett gärde i riktning mot Kungsäter.
Hans Hellman, länsstyrelsens rovdjursinventerare och besiktningsman, följde spåren i fyra kilometer och var helt säker på att familjen Hansen sett varg. Hellman misstänker att vargen kan finnas i Horredstrakten.
Ett par dagar tidigare upptäcktes vargspår i Älvsered.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser