Varg passerade Öxnevalla och Älvsered

Under veckan har en varg rört sig mellan Öxnevalla och Älvsered. Länsstyrelsen rovdjursspårare är 100 procent säkra, dessutom såg familjen Hansen, Öxnevalla, vargen utanför sitt hus.

När 14-årige Henrik Hansen, Öxnevalla, tittade ut klockan 07.00 i onsdagsmorse kom en varg gående på vägen. Även mamma Marie och pappa Niels kunde under flera minuter följa vargen som till slut vek av ut på ett gärde i riktning mot Kungsäter.
Hans Hellman, länsstyrelsens rovdjursinventerare och besiktningsman, följde spåren i fyra kilometer och var helt säker på att familjen Hansen sett varg. Hellman misstänker att vargen kan finnas i Horredstrakten.
Ett par dagar tidigare upptäcktes vargspår i Älvsered.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser