Uppdaterad: Varg påskjuten i Orsenreviret

Björbo (JJ) En varg rapporterades påskjuten i Orsenreviret nu på eftermiddagen. Skottplatsundersökning och eftersök är genomförda. Vargen träffades inte.

Enligt Christer Gruhs, pressinformatör för vargjägarna i området fortsätter eftersöket på den påskjutna vargen. Men signaler från både jägare och länsstyrelsepersonal tyder på att den är oskadd.

– Det är den information jag fått, men eftersöket fortsätter ändå. Just nu håller jägarna på att skicka ut en patrull eftersom vargen sprungit in i ett område i reviret där inga jägare postat.

Uppdatering 17:12

Licensjakten i Dalarnas län är inte längre avlyst. Bomskott är konstaterat.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Vill detaljreglera älgjakten

Skaraborg (JJ) - Älgförvaltningen måste bli mer detaljstyrd. Vi måste bort från det gamla tänket, att det är arealen som avgör hur många älgar som ska skjutas. Det säger tillförordnade ordföranden i älgförvaltningsområdet Skaraborg norra, Tomas Kvarnrud.

Grillspett på rådjurssadel

Endast det bästa är gott nog på jägarens grillspett. Marinera, grilla och servera med fräscha grönsaker. Passar utmärkt när årets bockjakt ska planeras med kompisarna. 4 personer: 500 g rådjurssadel Marinad: 1/2 dl soja 1/2 dl honung 1 msk chilisås 1/2 dl rödvin 1 krossad vitlöksklyfta 1 tsk viltkrydda Tomatsalsa: 2 stora tomater 1/2 msk

Ask – Skandinaviens bästa retriever

När man skall beskriva karriären för Labrador Retrievern Lӕrkereden’s Ask, får man nästan nypa sig i armen. Sju år efter debuten i elitklass är han såväl nykorad dansk som norsk retrievermästare för fjärde respektive tredje gången! Men historien om hunden rymmer både ljus och mörker. Jaktjournalen har träffat legenden Ask och ägaren Ove Simonsen under en fågeljakt i Danmark.

Annonser