Uppdaterad: Varg påskjuten i Orsenreviret

Björbo (JJ) En varg rapporterades påskjuten i Orsenreviret nu på eftermiddagen. Skottplatsundersökning och eftersök är genomförda. Vargen träffades inte.

Enligt Christer Gruhs, pressinformatör för vargjägarna i området fortsätter eftersöket på den påskjutna vargen. Men signaler från både jägare och länsstyrelsepersonal tyder på att den är oskadd.

– Det är den information jag fått, men eftersöket fortsätter ändå. Just nu håller jägarna på att skicka ut en patrull eftersom vargen sprungit in i ett område i reviret där inga jägare postat.

Uppdatering 17:12

Licensjakten i Dalarnas län är inte längre avlyst. Bomskott är konstaterat.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser