Uppdaterad: Varg påskjuten i Orsenreviret

Björbo (JJ) En varg rapporterades påskjuten i Orsenreviret nu på eftermiddagen. Skottplatsundersökning och eftersök är genomförda. Vargen träffades inte.

Enligt Christer Gruhs, pressinformatör för vargjägarna i området fortsätter eftersöket på den påskjutna vargen. Men signaler från både jägare och länsstyrelsepersonal tyder på att den är oskadd.

– Det är den information jag fått, men eftersöket fortsätter ändå. Just nu håller jägarna på att skicka ut en patrull eftersom vargen sprungit in i ett område i reviret där inga jägare postat.

Uppdatering 17:12

Licensjakten i Dalarnas län är inte längre avlyst. Bomskott är konstaterat.

 

AKTUELLT

Är förebyggande skyddsjakt laglig?

Jämtland (JJ) En principiellt viktigt ärende i rovdjursförvaltningen kommer nu upp i Kammarrätten. Frågan är om myndigheterna kan fatta beslut om skyddsjakt i förebyggande syfte.

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser