Varg påkörd utanför Ulricehamn

Borås (JJ) En varg dödades i en kollision med en bil och en buss på riksväg 40 utanför Ulricehamn i helgen.

Olyckan inträffade natten mellan fredag och lördag. En bilist krockade först med vargen som blev liggande på vägbanan. Strax efter kollisionen körde en buss över vargen.

Föraren till bilen klarade sig utan skador och ringde själv in och anmälda olyckan.

I området finns inget bekräftat vargrevir men det har den senaste tiden förekommit flera rapporter om vargobservationer i Boråstrakten. Bland annat utsattes en fårbesättning för vargangrepp strax före nyår.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser