Varg påkörd utanför Ekshärad

Ekshärad (JJ) En kollision med en älg på väg 239 mellan Torsby och Ekshärad i lördags kväll visade sig i själva verket vara en kollision med varg.

Enligt anmälan rapporterades en älgolycka men när Polisen kom dit och spårade upptäckte de blod och vargspår. Patrullen beslutade bryta efter 60 meter och eftersöksjägare ringdes in.

I händelserapporten beskrivs hur vargen under söndagen spårades upp och avlivades. Vargkroppen fördes därefter till Torsby polisstation för vidare transport till SVA för obduktion.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser