Varg påkörd utanför Boliden?

Banverket anmälde nu på morgonen att en varg kan ha blivit påkörd av ett tåg utanför Röjnoret, som ligger strax söder om Boliden i Västerbotten.

I anmälan till polisen är inte Banverket helt säkra på om det verkligen är en varg eller en hund. Intressant i sammanhanget är dock att en jägare observerade en varg i förra veckan bara ett par mil därifrån.

Jägaren hade just avslutat jakten och satt i bilen när vargen kom ut på en åker. Vargen verkade helt lugn och inte speciellt skygg. Obseravationen gjordes i Hjoggböleliden och anses som mycket trovärdig av en hundvan jägare.

Morgonens händelse inträffade öster om Röjnoret, intill Stentjärn, som ligger mitt mellan Röjnorets jaktlag och Lobergs jaktlag.

Eftersökspatrull är nu på väg för att ta reda på vad som hänt.

JJ uppdaterar senare under dagen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser