Varg påkörd på motorvägen utanför Malmö

Malmö (JJ) En varg blev påkörd i förmiddags vid Tygelsjö söder om Malmö. Vargen dödades när den försökte korsa E6, rapporterar Länsstyrelsen i Skåne i ett pressmeddelande.

– Under morgonen var det flera personer som berättade att de sett vargen söder om Malmö. Vi har också uppgifter om observationer från Trelleborgstrakten i går, berättar Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Skåne.

Enligt uppgift blev vargen påkörd vid 9.30-tiden när den försökte korsa motorvägen. Länsstyrelsen Skåne kontaktades av polisen och har varit på platsen och tagit hand om vargen.

– Det är en hane, ganska liten. Vi kommer inom kort att skicka vargen till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, för analys. Därifrån kommer vi att få närmare besked om var vargen kommer ifrån, berättar Bertil Nilsson.

För ett par veckor sedan rörde sig en varg på Bjärehalvön.

– Det är omöjligt att veta om det rör sig om samma varg. Bilderna från Bjärehalvön visade en varg med lite annorlunda färgställning. Men det är svårt att dra några säkra slutsatser av foton, säger Bertil Nilsson avslutningsvis i pressmeddelandet.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser