Varg på turne i Småland?

Den varg som observerats av flera personer i Småland under senaste tiden sågs senast i i Kalvsvik. Bland annat var var den synlig vid Handelsträdgården längs Osabyvägen.

Bara fem meter utanför bilen såg Lars Lundin vargen fridfullt vandrande längs vägen i lördags. Någon större rädsla visade den inte då han öppnade fönstret och tog flera kort på den, uppger Smålandsposten.

Även Tommy Lennartsson, hans hustru, och en granne såg samma dag en varg i Kalvsvik söder om Växjö. Likaså har Anders Sagebrant och hans mor sett vargen på orten. De var också bara fem meter från den men när de öppnade traktordörren för att ta kort blev den rädd.

Om det handlar om samma varg som syntes i Alvesta i fredags och den som för en dryg vecka sedan sågs längre norr ut i Småland är oklart.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser