Varg på besök i hästhage?

SVENSTAVIK(JJ). Märeta Svensson och Jan Wallén tror att det kan ha varit en varg som besökt hästhagen i Svenstavik. Det var i lördags som de såg tio centimeter långa spår på marken och de misstänker att det är vargspår.

– Det var tur att vi hade både hästarna och hundarna inomhus över natten för det är då det vi nu tror är en varg måste ha varit här. Förmodligen hitlockad av hästlukten, säger Märeta Svensson till Östersunds-Posten.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser