Varg på besök i Färda

I förra veckan fotograferades en varg i Färda. Vargen passerade mitt genom byn och fotograferades.

 I torsdags vandrade en varg bygatan fram i Färda. Niklas Ax följde efter den och kom riktigt nära.

– Vid ett tillfälle var jag bara tre meter ifrån vargen. Han reagerade inte ens, säger lantbrukaren som inte vill ha gråben till granne, till Hallands Nyheter.

Det var tidigt på morgonen som vargen i maklig takt kom gående längs vägen mellan Unnaryd och Jälluntofta. Som ligger öster om Hyltebruk.

Niklas Ax hade varit och sett till sina djur på morgonkvisten och mötte vargen på väg tillbaka.

– Först trodde jag att det var en hund, förklarar han om det till synes orädda djuret. Vid en närmare titt var det ingen tvekan om att det var en stor varghane som gjorde byn denna torsdagsmorgon.

Niklas Ax följde efter längs landsvägen ut ur byn där vargen vek av vid Prästavägen.

Senaste tidenhar det dröst in uppgifter om vargar som varit synliga i gränstrakterna mellan Halland och Småland. Rovdjursspårarna har fullt sjå med att följa upp och reda ut alla spår och iakttagelser.

– Klart är att vi har en eller flera vargar som driver runt i trakten, säger Bengt Kristiansson, rovdjursspårare på länsstyrelsen. Se vargen på denna länk:

6 kommentarer

 • Det är inte den varg
  Et arkiv bild. Det finns fortfarande ingen snö i området.

 • snö
  Det var visst snö den dagen!Dessutom har vargen setts tidigare i närliggande område!
  Alltså ingen arkiv bild!

 • Det fanns en tid…
  då vargen var skygg. Det är den inte längre. Har den varit fridlyst för länge mån tro?

 • Skygga vargar
  Inga vargar från Nordens Ark är speciellt skygga. Vare sig i hägnet eller fritt utsläppta i Västra Götaland.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser