Varg på besök i Färda

I förra veckan fotograferades en varg i Färda. Vargen passerade mitt genom byn och fotograferades.

 I torsdags vandrade en varg bygatan fram i Färda. Niklas Ax följde efter den och kom riktigt nära.

– Vid ett tillfälle var jag bara tre meter ifrån vargen. Han reagerade inte ens, säger lantbrukaren som inte vill ha gråben till granne, till Hallands Nyheter.

Det var tidigt på morgonen som vargen i maklig takt kom gående längs vägen mellan Unnaryd och Jälluntofta. Som ligger öster om Hyltebruk.

Niklas Ax hade varit och sett till sina djur på morgonkvisten och mötte vargen på väg tillbaka.

– Först trodde jag att det var en hund, förklarar han om det till synes orädda djuret. Vid en närmare titt var det ingen tvekan om att det var en stor varghane som gjorde byn denna torsdagsmorgon.

Niklas Ax följde efter längs landsvägen ut ur byn där vargen vek av vid Prästavägen.

Senaste tidenhar det dröst in uppgifter om vargar som varit synliga i gränstrakterna mellan Halland och Småland. Rovdjursspårarna har fullt sjå med att följa upp och reda ut alla spår och iakttagelser.

– Klart är att vi har en eller flera vargar som driver runt i trakten, säger Bengt Kristiansson, rovdjursspårare på länsstyrelsen. Se vargen på denna länk:

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser