Varg- och vildsvinsurin till domstol!

Örkelljunga (JJ) Frågan om varg- och vildsvinsurin hamnar i Högsta förvaltningsdomstolens bord sedan den har beviljat prövningstillstånd i ett ärende mellan Jordbruksverket och en vildsvinsbutik i Örkelljunga.

Myndigheten har förbjudit butiken att sälja obehandlad varg-, älg- och vildsvinsurin eftersom man anser att urinen är en typ av naturgödsel som inte får importeras.
Urinprodukterna används för att hålla vilt borta från trädgårdar och odlingar.   Butiken, som överklagade beslutet, anser i stället att urinen är en jakt- och fritidsprodukt, och påpekar att den verkar genom att doften sprid från en sluten behållare och därför inte påverkar naturen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser