Varg observerad utanför Sundsvall?

SUNDSVALL(JJ). Caroline Westberg tror att det kan ha varit en varg som hon såg på gården i Kolsta, en bit utanför Sundsvall. Djuret passerade bakom sambon som inte uppmärksammade vad som hände. - Jag tror att det kan ha varit en varg, säger Caroline Westberg till Sundsvalls Tidning.

Djuret sprang över gården i helgen. Efter att hon och sambon tittat närmare på spåren så tycker de att det ser ut att likna vargpår på bilder de tittat på.

Hennes första tanke var att det handlade om en schäferhund. Men djuret var stort och grått och hon började därför ifrågasätta om det verkligen var en hund. 

Enligt Lars Wiklund, som arbetar som naturbevakare på länsstyrelsen i Västernorrland, så kan det absolut vara ett vargspår – det menar han efter att ha sett bilder på spåren. 
I går skulle viltspårare ut för att göra en kontroll av dessa spår. 
Det här rapporterar Sundsvalls Tidning.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser