Varg observerad i Skåne?

SKÅNE(JJ). Det har gjort två misstänkta vargobservationer under en veckas tid i Skåne. En observation gjordes norr om Immeln och en annan person uppger sig ha sett två vargar utanför Örkelljunga.

Men Krister Henriksson, rovdjursansvarig på Svenska Jägareförbundet i Skåne, tror inte att det är varg som setts utan han tror på andra förklaringar till observationerna. 
– De två vargarna i Bassholma skulle i så fall antingen vara ett par som har bildat revir eller två ungvargar som fortfarande går i hop. Vargar flyttar sällan för att bilda revir utan utökar i så fall reviret från modern. Antagligen är det två jakthundar som setts där, säger Krister Henriksson till Ystads Allehanda.

Han tycker det verkar märkligt om en varg tagits sig till Immeln utan att ha setts av någon på vägen dit. Nu tycker han att det ska bli intressant att se om det kommer in fler observationer av varg eller inte. 
Det här rapporterar Ystads Allehanda.

1 kommentar

  • hallå
    om jag inte har helt fel så dök det plötsligt upp en hel vargflock i Trysild Norge 1976 och det var ingen som sett dom, och de måste ha gått igenom i stort skätt antingen halva Sverige eller norge. så nog kan vargar bara dyka upp var som helst.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser