Varg observerad i Örsundsbrotrakten

UPPLAND(JJ). Varg har observerats i Örsundsbrotrakten. Flera personer har sett ett djur som de tror är en varg. Och nu ska vargen ha vandrat mitt i samhället. För Ove Krantz blev det ett lite väl närgånget möte med vargen, han hade den på bara två meters avstånd. – Det var lite pirrigt i kroppen. Jag var lite rädd, man visste ju inte om den skulle flyga på en eller vad den skulle göra, säger Ove Krantz till Sveriges Radio P4 Uppland.

På länsstyrelsen har man inte hunnit med att kontrollera om det är varg som observerats. 
Per Blomkvist arbetar med rovdjursskador på länsstyrelsen och säger till Sveriges Radio P4 Uppland att vargen egentligen inte är särskilt rädd för människan, men att det inte är vanligt att den går så nära människor. Han framhåller dock att vargen inte är farlig.

Blomkvist tror att det rör sig om en vandringsvarg, om det nu är en varg som observerats. Skulle vargen vara kvar i samma område i tre månaders tid så kan man dock misstänka att det handlar om en etablering av revir. 

Ove Krantz tycker dock inte att det känns bra att ha vargen i samhället. 
Det här rapporterar Sveiges Radio P4 Uppland.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Annonser