Varg nosade på gräsklippare

Ljusdal(JJ) Tord Strandberg blev något förvånad när han såg en varg ute på gården, den verkadee intresserad av hans gräsklippare. Händelsen inträffade i Norra Veckebo.

– Det var en varg som lekte med den. Den var framme och nosade, precis som om man tänker sig en hundvalp som vill leka, säger Tord Strandberg till Ljusdals-Posten/helahalsingland.se

Han tycker inte att det är bra att vargen var så nära huset. Först när han gick ut försvann vargen från platsen. 
Hans granne har också sett varg, det var två större vargar. 
Det här rapporterar Ljusdals-Posten/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser