Varg nosade på gräsklippare

Ljusdal(JJ) Tord Strandberg blev något förvånad när han såg en varg ute på gården, den verkadee intresserad av hans gräsklippare. Händelsen inträffade i Norra Veckebo.

– Det var en varg som lekte med den. Den var framme och nosade, precis som om man tänker sig en hundvalp som vill leka, säger Tord Strandberg till Ljusdals-Posten/helahalsingland.se

Han tycker inte att det är bra att vargen var så nära huset. Först när han gick ut försvann vargen från platsen. 
Hans granne har också sett varg, det var två större vargar. 
Det här rapporterar Ljusdals-Posten/helahalsingland.se.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser