Varg motade runt kossor

Gullspång(JJ) Nyligen hittade en djurägare nordväst om Gullspång en varg bland sina kossor. Djuren klarade sig dessbättre utan skador.

– Djurägaren märkte att kreaturen var oroliga så han gick ut. Då hade korna ställt sig i en flock och så var den en varg som motade runt dem. Han hade fått gå in närmare än 30 meter innan vargen ville gå undan, säger Gillis Persson, länsstyrelsens besiktningsman och rovdjursspårare, till Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Totalt har han 35 rovdjursobservationer registrerade sedan i somras i området kring Skaraborg. Tio av dessa observationer var varg.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser