Varg kan röra sig i Ösmo

ÖSMO (JJ). En privatperson har sett vad som kan vara en varg i Ösmo, söder om Stockholm. Längsstyrelsens personal har varit på platsen men de kan varken bekräfta eller dementera om det rör sig om varg, detta då spåren var för otydliga.

Anders Bjärwall, doktor i zoologi och tidigare rovdjursexpert vid Naturvårdsverket, säger till Sveriges Radio P4 Stockholm att privatpersonens iakttagelse mycket väl kan stämma:
– Ja, den påminner ju om liknande berättelser som jag har hört många under årets lopp. Det låter ju som det skulle kunna vara en varg och samtidigt så vet vi att det är lätt att ta fel och att det finns djurarter som man kan blanda ihop den med. Men vi har ju svenska vargar som under något år eller så har rört sig mer än 1 000 kilometer och i princip kan de hamna var som helst, säger Bjärwall.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser