Varg jagade ryttare

Brottby (JJ) Kristin Norlander blev jagad av en varg när hon var ute och red på hästen Trooper i Brottby, norr om Stockholm. Mötet slutade med att vargen jagade ryttare och häst hem till stallet. En ungvarg som ville leka var länsstyrelsens kommentar till den vådliga upplevelsen.

– Först trodde jag att det var en hund, men när jag kom närmare såg jag att det var en varg. Den sprang in i skogen när vi närmade oss berättar Kristin

När hon fortsatte att rida började vargen springa efter. När Kristin stannade och skek försvann den åter in i skogen för att ganska omgående återvända och börja förfölja Kristin och hennes häst-

När vargen började springa efter dem satte hästen av i full galopp hem mot stallet, med vargen cirka fem meter efter som närmast.

–Jag var livrädd att den skulle nafsa i hästens ben, eller att jag skulle bli avkastad med vargen efter mig. Jag fick panik och blev helt genomsvettig. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, säger Kristin Norlander, till Lokaltidningen Mitt.

När hon ringde till länsstyrelsen i Stockholm fick hon beskedet att det är mycket ovanligt att en varg attackerar en häst och att det troligtvis var en ungvarg som ville leka.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser