Varg jagade ryttare

Brottby (JJ) Kristin Norlander blev jagad av en varg när hon var ute och red på hästen Trooper i Brottby, norr om Stockholm. Mötet slutade med att vargen jagade ryttare och häst hem till stallet. En ungvarg som ville leka var länsstyrelsens kommentar till den vådliga upplevelsen.

– Först trodde jag att det var en hund, men när jag kom närmare såg jag att det var en varg. Den sprang in i skogen när vi närmade oss berättar Kristin

När hon fortsatte att rida började vargen springa efter. När Kristin stannade och skek försvann den åter in i skogen för att ganska omgående återvända och börja förfölja Kristin och hennes häst-

När vargen började springa efter dem satte hästen av i full galopp hem mot stallet, med vargen cirka fem meter efter som närmast.

–Jag var livrädd att den skulle nafsa i hästens ben, eller att jag skulle bli avkastad med vargen efter mig. Jag fick panik och blev helt genomsvettig. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, säger Kristin Norlander, till Lokaltidningen Mitt.

När hon ringde till länsstyrelsen i Stockholm fick hon beskedet att det är mycket ovanligt att en varg attackerar en häst och att det troligtvis var en ungvarg som ville leka.

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Annonser