Varg inne i Falun?

Falun (JJ) På ett par olika platser observerades vad som kan ha varit en varg inne i Falun. Vargen sågs på Korsnäsvägen, i närheten av Pilborondellen, vid Reningsverket i Främby och i utkanten av Bojsenburg.

 –Vi är helt övertygade om att det var en varg, säger David och Henrik Bäck till Falu-Kuriren.
–Den kom ut på vägen och hade vi inte hunnit stanna hade vi kört på den, säger David.
Mats Hallin vid Länsstyrelsen i Dalarna bekräftar att man fått in rapporter om vargobservationer, men säger att det kan vara en lösspringande hund.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser