Varg i trädgård i Magra

Bjärke (JJ) Bengt Pettersson mötte på morgonen en varg som lugnt lufsade igenom hans trädgård i Magra

– Den var inte mer än 25 meter bort. Jag gick in i huset och tittade på den tillsammans med familjen. Den verkade helt orädd, nästan tam, säger han, till Alingsås tidning.
Bengt Pettersson såg vargen på morgonen, kring niosnåret. En och en halv timme senare var Stig Larsson från samma område ute i skogen och fick uppleva samma sak.
 – Den stod inte mer än 30 meter bort och den verkade inte skygg på något sätt. Jag gasade lite och den bara tittade upp på mig, berättar han.– Det här var mellan Magra och Lo, så vargen gick över gränsen till Lo, säger han

3 kommentarer

  • tam vargar
    det är säkert en djurparks varg inte tror jag att djurparker sparar alla vargar som dom föder upp

  • På Galapagos….
    …Kan man träffa djur som inte är rädda för människor alls, för att dom inte känner till människor och inte känner sig hotat. Kan man tänka sig att dessa unga vargar har det på samma sätt??? Att det är därför det går att närma sig dom på det sättet? Inte behöver det vara vargar från djurparkar vi pratar om.

  • …på Galapagos
    Möjligtvis skulle vilda vargar på Galapagos vara orädda för människor.

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser