Varg i trädgård i Magra

Bjärke (JJ) Bengt Pettersson mötte på morgonen en varg som lugnt lufsade igenom hans trädgård i Magra

– Den var inte mer än 25 meter bort. Jag gick in i huset och tittade på den tillsammans med familjen. Den verkade helt orädd, nästan tam, säger han, till Alingsås tidning.
Bengt Pettersson såg vargen på morgonen, kring niosnåret. En och en halv timme senare var Stig Larsson från samma område ute i skogen och fick uppleva samma sak.
 – Den stod inte mer än 30 meter bort och den verkade inte skygg på något sätt. Jag gasade lite och den bara tittade upp på mig, berättar han.– Det här var mellan Magra och Lo, så vargen gick över gränsen till Lo, säger han

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser