Varg i sommarstugeområde?

ASKERSUND(JJ). Jägaren Berne Björk är övertydgad om att det var en varg som sprang på vägen framför bilen och vidare in i ett sommarstugeområde vid Nyckelhultsvägen. Händelsen inträffade i går förmiddag. -Jag är jägare så jag är övertygad om att det var en varg, säger han till Nerikes Allehanda.

Eftersom det finns bland annat hundar i området så vill han uppmärksamma ägarna att hålla ett vakande öga över sina djur.
Berne hittade sedan både spillning och spåravtryck som tros komma från en varg.
Det här rapportera Nerikes Allehanda. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser