Varg i Linghed

Linghed (JJ) En varg har setts runt samhället Linghed. Folk är oroliga och vill se vargen bortskrämd. Senast sågs den bara ett 20-tal meter från Kia Björkmans fönster.

– Jag såg vargen lunka ner för slänten som lutar ner mot ån, just utanför mitt hus. Jag sprang efter min kamera men då jag kom tillbaka till fönstret var vargen borta, berättar Kia Björkman för Dalademokraten. Linghedsborna tror att vargen kan vara sjuk och därför söker sig in runt husen för att leta mat. Det kan även bero på att det finns gott om sork i ån.
– Jag själv är inte speciellt rädd för vargen, men jag har grannar med små barn som är väldigt oroliga. Många som bor i området har bäbisar som sover i vagnar utanför husen flera timmar om dagen, det är klart de blir oroliga.
I området finns även hundar och katter som vargen kan tänkas ge sig på.
Stig-Åke Svenson, miljövårdsdirektör på länsstyrelsen i Dalarna, anser att  om ett fall blir så pass allvarligt att det beslutas om skyddsjakt så försöker man alltid skrämma bort djuret först. Enligt honom ska inget skjutas i onödan.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser