Varg i Linghed

Linghed (JJ) En varg har setts runt samhället Linghed. Folk är oroliga och vill se vargen bortskrämd. Senast sågs den bara ett 20-tal meter från Kia Björkmans fönster.

– Jag såg vargen lunka ner för slänten som lutar ner mot ån, just utanför mitt hus. Jag sprang efter min kamera men då jag kom tillbaka till fönstret var vargen borta, berättar Kia Björkman för Dalademokraten. Linghedsborna tror att vargen kan vara sjuk och därför söker sig in runt husen för att leta mat. Det kan även bero på att det finns gott om sork i ån.
– Jag själv är inte speciellt rädd för vargen, men jag har grannar med små barn som är väldigt oroliga. Många som bor i området har bäbisar som sover i vagnar utanför husen flera timmar om dagen, det är klart de blir oroliga.
I området finns även hundar och katter som vargen kan tänkas ge sig på.
Stig-Åke Svenson, miljövårdsdirektör på länsstyrelsen i Dalarna, anser att  om ett fall blir så pass allvarligt att det beslutas om skyddsjakt så försöker man alltid skrämma bort djuret först. Enligt honom ska inget skjutas i onödan.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser