Varg i centrala Örebro?

ÖREBRO(JJ). I går gjordes flera observationer i centrala Örebro av vad som kan ha varit en varg. - De som går in i städer är alltid ungvargar som är ute på vandring. Det är inte alls otroligt att de springer igenom städer, säger William Lundin, naturbevakara på länsstyrelsen, till Nerikes Allehanda.

Tommy Udd är säker på att han såg en varg i Sveaparken. 
Den ska sedan ha fortsatt i riktning mot Sörbyängen. 

Bara några minter senare såg Emelie Bergå ett djur som korsade vägen vid Gustavsvik och som sedan fortsatte vidare i riktning mot industriområdet. 
Hon tyckte det såg ut som en varg. 

Strax efter klockan 07.00 så ska en varg ha gått över E18 och fortsatt vidare mot Marieberg.  Detta enligt en rapport som polisen fått in. 
William Lundin har varit ute för att försöka hitta spår efter vargen.
Det här rapporterar Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Ismans Yes – en spektakulär jaktmaskin

Ismans Yes har ett grundmurat ryckte som rådjursdrivare. Prestationerna under 2016 är häpnadsväckande med en seger i det stora Vegaprovet i Norge med den högsta poängen som noterats på den vackra ön utanför Brønnøysund vid Helgelandskusten. Hösten avslutades med en ny framgång med andraplatsen i Basset-SM på Öster Malma. Det var dessutom första gången Yes var i kontakt med dovvilt.

Resurser devalveras

Det finns ett inbyggt bekymmer och en underliggande föraktfull ton i att se vilt som skadedjur snarare än som resurs. Länsstyrelser har under flera år beståndsreglerat rovdjursstammarna i norr i smyg via frikostiga skyddsjaktsbeslut. Nu verkar det dock som om myndigheter och politiker gått för långt.

Vargen har kommit till paradiset

Markerna är fulla av vilt. I området norr om sjön Roxen i Östergötland är viltstammarna av älg, rådjur, hjort och vildsvin täta. Hit till paradiset har även ett vargpar etablerat sig och inom de närmaste veckorna väntas den första valpkullen i modern tid att födas i Östergötland.

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser