Varg fotograferad utanför Skellefteå?

Skellefteå (JJ) Det kan vara en varg som fotograferades vid halvtvå-tiden i natt strax utanför Ursviken, öster om Skellefteå.

Under vårvintern har varg rivit renar mellan Skellefteå och Umeå i marker runt Robertsfors. Nu misstänker man att det är en varg som fångats på en övervakningskamera natten till idag i trakterna av Ursviken.

Övervakningskameran satt intill en grävmaskin för att hålla kontroll på dieseltjuvar. Bildens togs klockan 01.23 och cirka 30 minuter före passerade även en hare. Observationen är inte kvalitetssäkrad men kan vara intressant att känna till för personer i området.

Övervakningskameran som övervakade en grävmaskin mot dieseltjuvar fotograferade detta hundliknande djur som tros vara en varg.
AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser