Varg fotograferad utanför Skellefteå?

Skellefteå (JJ) Det kan vara en varg som fotograferades vid halvtvå-tiden i natt strax utanför Ursviken, öster om Skellefteå.

Under vårvintern har varg rivit renar mellan Skellefteå och Umeå i marker runt Robertsfors. Nu misstänker man att det är en varg som fångats på en övervakningskamera natten till idag i trakterna av Ursviken.

Övervakningskameran satt intill en grävmaskin för att hålla kontroll på dieseltjuvar. Bildens togs klockan 01.23 och cirka 30 minuter före passerade även en hare. Observationen är inte kvalitetssäkrad men kan vara intressant att känna till för personer i området.

Övervakningskameran som övervakade en grävmaskin mot dieseltjuvar fotograferade detta hundliknande djur som tros vara en varg.
AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser