Varg fotograferad i Borås

Borås (JJ) Nu är det bevisat att det finns en varg i trakterna av Borås. – Vi har sett en bild och kan inte komma fram till något annat, säger Martin Rydberg, rovdjursspårare, på länsstyrelsen i Västra Götaland.

De senaste veckorna har samtalen till länsstyrelsen och inläggen på rovsobs.se ökat markant och många har hävdat att de sett varg i Boråstrakterna.

För ett par dagar sedan kom den bästa observationen från sjön Säven vid Bredared. Ett par lyckades fånga djuret på bild och den bilden har nu Martin Rydberg, rovdjursspårare på länsstyrelsen, granskat.

– Jag har pratat med kollegor och vi kan inte komma fram till något annat än att det är en varg, säger han till Borås Tidningen.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser