Varg fotograferad i Borås

Borås (JJ) Nu är det bevisat att det finns en varg i trakterna av Borås. – Vi har sett en bild och kan inte komma fram till något annat, säger Martin Rydberg, rovdjursspårare, på länsstyrelsen i Västra Götaland.

De senaste veckorna har samtalen till länsstyrelsen och inläggen på rovsobs.se ökat markant och många har hävdat att de sett varg i Boråstrakterna.

För ett par dagar sedan kom den bästa observationen från sjön Säven vid Bredared. Ett par lyckades fånga djuret på bild och den bilden har nu Martin Rydberg, rovdjursspårare på länsstyrelsen, granskat.

– Jag har pratat med kollegor och vi kan inte komma fram till något annat än att det är en varg, säger han till Borås Tidningen.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser