Varg filmad i Gävle?

Gävle(JJ) Busschauffören Ola Westman lyckades filma vad som troligen var en varg, vid Brynäs i Gävle. Nu kommer ytterligare ett vittnesmål om vad som tros vara en vargobservation i samma område.

Nils-Åke Nilsson uppger för Arbetarbladet/arbetarbladet.se att han tror det var en varg han såg i Brynäs i sluet på mars. Han gick med sin hund i området.

– Plötsligt såg jag en varg springa på Floravägen. Min hund Fredo blev så skärrad att jag nästan fick tvinga honom att fortsätta promenaden. Det har aldrig hänt förut att han bett sig så med andra hundar, säger Nils-Åke Nilsson till Arbetarbladet/arbetarbladet.se.

Hans arbetskamrater tyckte inte det lät så troligt. Men när han nu sett filmen på vargen som busschauffören tog så tycker han att det liknar det djur han såg.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser