Varg en valfråga för Moderaterna

Ljusdal (JJ) Moderaterna arbetar extra hårt med rovdjursfrågor inför EU-valet. Partiet bjöd in jägare till Hembygdsgården i Ljusdal för att lyssna på Carl-Oskar Bohlin (M), kandidat till Europaparlamentet.

– Rovdjursfrågan är viktig i den här delen av landet och ska drivas på nationell nivå. Där ska EU inte lägga sig i, sa 28-årige moderaten Carl-Oskar Bohlin.  

Frågan har länge drivits av moderaterna i Ljusdal. Förra året lämnade Torsten Hellström och Jan Hedlund in en motion om en viljeinriktning i vargfrågan, för att kommunen skulle få bestämma hur många vargar som ska vistas här.   Men det blev avslag i fullmäktige, eftersom en kommun enligt Sveriges kommuner och landsting, inte får fatta beslut av den kalibern.      

På frågan om hur många vargar partiet vill ha i Ljusdals kommun, har Bohlin inget rakt svar. Men i hela Sverige vill man inte ha fler än 200 vargar. Viktigast är att besluten fattas på nationell nivå i stället för i Bryssel, anser Carl-Oskar Bohlin. Samtidigt behöver lokala instanser få mer resurser.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser