Varg eller björn rev 15 får?

Gullspång (JJ) Fårägare Arne Johansson, hittade fem döda och tio svårt skadade får i sin hage. Tidigare har han förlorat får till lodjur, men den här gången var det ett större djur som varit framme.

Arne Johansson har under de tre senaste åren drabbats av flera rovdjursattacker. Enligt honom var det här den värsta gången. Flera får var svårt skadade och stapplade omkring med tarmarna hängande utanför kroppen.
Länsstyrelsens besiktningsman tror att den senaste attacken kan ha varit varg, men att det troligtvis är björn. Besked kommer senare från Statens veterinärmedicinska anstalt som ska försöka ta DNA-prover från saliv i betten på djuren.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser