Varg eller björn rev 15 får?

Gullspång (JJ) Fårägare Arne Johansson, hittade fem döda och tio svårt skadade får i sin hage. Tidigare har han förlorat får till lodjur, men den här gången var det ett större djur som varit framme.

Arne Johansson har under de tre senaste åren drabbats av flera rovdjursattacker. Enligt honom var det här den värsta gången. Flera får var svårt skadade och stapplade omkring med tarmarna hängande utanför kroppen.
Länsstyrelsens besiktningsman tror att den senaste attacken kan ha varit varg, men att det troligtvis är björn. Besked kommer senare från Statens veterinärmedicinska anstalt som ska försöka ta DNA-prover från saliv i betten på djuren.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser