Varg dödar får i Spekeröd

Stora Höga (JJ) Sju får, fem tackor och två lamm, har dödats av varg i en hage i Spekeröd

Conny Rodin har nötkreatur och skog i Spekeröd, strax söder om Stora Höga. Fåren tillhörde hans 17-årige son. På kvällen hittade han nästintill allihop ihjälbitna.
– Viltskademannen konstaterade att det var en ensam varg. Vargen börjar med att ta ett bett i skinkan och sen biter han nacken av djuren. Några vi hittade var helt uppfläkta med tarmarna ute. Det var ingen trevlig syn, säger Conny Rodin, till Göteborgsposten.

3 kommentarer

 • det finns ungar i närheten
  i det här området har med största säkerhet en föryngring ägt rum.
  Det är säkert hanen som jagar mat till ungarna medan honan finns kvar vid grytet.
  Just det är beteendet är vanligt, tyvärr är det fåren som får sätta livet till.

 • Knappast
  Det är nog ingen varg som dödat fåren. Får tillhör inte vargens föda, det har folk från NVV sagt. Jag tror det är lössläppta jakthundar som varit i farten igen.

 • ?
  Bella igentligen är ditt inlägg inte värt att kommentera MEN det är komiskt och kan ses som ett typexempel på köksbordsexperter som det tyvär finns för många av!!

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser