Varg dödade två tackor

Veckebo (JJ) I helgen dödades två tackor av varg i Södra Veckebo i Gävleborgs län. Under den senaste tiden har vargobservationerna i bygden varit många.

Två vargar har setts vid ett flertal tillfällen runt Korskrogen, och i lördags hittades två får i en hage i Veckebo. Länsstyrelsens besiktningspersonal har konstaterat att det rör sig om ett vargangrepp och nu har man satt upp stängsel vid en bäck där man tror att vargen tagit sig in i hagen.

Vargangreppet är det första i trakten sedan i fjol. Då sköts en varg efter att den angripit lamm i Veckebo. Detta rapporterar Ljusdals Posten.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser