Varg dödade två tackor

Veckebo (JJ) I helgen dödades två tackor av varg i Södra Veckebo i Gävleborgs län. Under den senaste tiden har vargobservationerna i bygden varit många.

Två vargar har setts vid ett flertal tillfällen runt Korskrogen, och i lördags hittades två får i en hage i Veckebo. Länsstyrelsens besiktningspersonal har konstaterat att det rör sig om ett vargangrepp och nu har man satt upp stängsel vid en bäck där man tror att vargen tagit sig in i hagen.

Vargangreppet är det första i trakten sedan i fjol. Då sköts en varg efter att den angripit lamm i Veckebo. Detta rapporterar Ljusdals Posten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser