Varg dödade smålandsstövare

Västra Fågelvik (JJ) En smålandsstövare dödades under jakt i helgen. Vargattacken skedde bara kilometer från norska gränsen utanför Västra Fågelvik i södra Värmland.

Enligt Länsstyrelsen i Värmlands rovdjursspårare Lasse Larsson, attackerades hunden när den drev hare.

– Terrängen i området var kuperad och hunden var utom hörhåll när attacken inträffadet. Däremot hade ägaren pejl och förstod att något hänt när hundens position slutade att röra sig, säger han.

Vargattacken är den andra under september månad i gränstrakterna mellan Dalsland och Värmland. I början av september dödades en blandrashund på en gård utanför Gustavsfors.

– Jag tror inte att det rör sig om samma vargar. Det finns i och för sig inget konstaterat revir i något av områdena, men sjöarna Stora Le och Silaren skär ner mellan de två platserna. I det senaste fallet tror jag att det snarare rör sig om norska vargar, men det är bara en spekulation från min sida, säger Lasse Larsson.

Vinterns spårsnö kan förhoppningsvis ge svar på frågan om ett nytt vargrevir har etablerats.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser