Varg dödade jakthunden

Gnesta (JJ) Den nioåriga springerspaniel som i helgen dödades i Sjundareviret utanför Gnesta dödades av en varg.

–De skador vi kunde se på hunden under lördagen samt andra spår på platsen gjorde att vi misstänkte att det var varg.

Det vi sedan såg i dagsljus under det fortsatta arbetet i söndags stärker oss i vår bedömning att det är ett vargangrepp. Vi hade då också hund med och kunde spåra två vargar i området, säger Arne Söderberg som är rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Södermanland.

– Det enda jag vet är att det fanns två vargar runt hunden eller i närheten, så långt har jag förstått, säger jägaren, som vill vara anonym, till Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser