Varg dödade jakthunden

Gnesta (JJ) Den nioåriga springerspaniel som i helgen dödades i Sjundareviret utanför Gnesta dödades av en varg.

–De skador vi kunde se på hunden under lördagen samt andra spår på platsen gjorde att vi misstänkte att det var varg.

Det vi sedan såg i dagsljus under det fortsatta arbetet i söndags stärker oss i vår bedömning att det är ett vargangrepp. Vi hade då också hund med och kunde spåra två vargar i området, säger Arne Söderberg som är rovdjurshandläggare vid länsstyrelsen i Södermanland.

– Det enda jag vet är att det fanns två vargar runt hunden eller i närheten, så långt har jag förstått, säger jägaren, som vill vara anonym, till Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser